A vevők igényeit szem előtt tartó, sok évi kitartó kutatási és termékfejlesztési stratégiának köszönhető folyamatos növekedés és terjeszkedés eredményeként az INTERMAS csoport jelen van mind az öt kontinens több mint 60 országában.

Az INTERMAS vállalatot 1957-ben alapította Josep Mas egy Barcelona melletti kisvárosban. A fröccsöntő műanyag-feldolgozó technológiával induló üzem életében óriási változást hozott 1960-ban a megismerkedés, majd barátság a Netlon technológia felfedezőjével, Dr. Brian Mercerrel.

Az extrudált műanyagháló gyártás meghonosítása kezdetben főként a csomagolástechnika fejlesztésében hozott átütő sikereket és komoly üzleti eredményeket a kisvállalkozásnak. A 60-as évek a folyamatos fejlesztések újabb és újabb alkalmazási területek meghódítása jegyében teltek, míg 1973-ra a cég akkorára nőtt, hogy új telephelyre kellett költözni.

1975-ben a biorientált technológia bevezetése óriási áttörést jelentett a mezőgazdasági és ipari alkalmazások területén. A Raschel hálógyártási technológia bevezetése 1981-ben szintén mérföldkövet jelentett az innovatív készségeiről egyre ismertebbé vállalat életében.

Az ISO 9002 minőségirányítási rendszer bevezetése 1994-ben, majd az ISO 14001 rendszer megvalósításával elsőként a spanyol műanyag-feldolgozó iparban bizonyította a cég a környezettudatos vállalatirányítás iránti elkötelezettségét.

2000-ben a CELLOPLAST francia nagykereskedelmi vállalat megvásárlásával, mely vezető pozíciót tölt be a kerti és mezőgazdasági piacon, a cég elindult az igazi multinacionális vállalati forma felé.

2005-ben megvásárolva a legnagyobb francia műanyagháló gyártót a NORTÉNE TECHNOLOGIES vállalatot, a vállalatcsoport Európa legnagyobb piaci szereplőjévé vált.

2006 a MAGROTEX vállalat bevonásával a vállalatcsoportba a textil jellegű termékek bővülésének az éve.

2008-ban az  INTERMAS NETS S.A. és a Dános Kft. a többéves sikeres együttműködés eredményeként megalapította közös vállalatát Magyarországon, INTERMAS EASTERN EUROPE Kft. néven, majd 2009-ben végrehajtott akvizíció eredményekén 100 %-ban tulajdonossá vált.

2010-ben az olasz Viscoret srl. vállalattal bővült az Intermas Group vállalatcsoport.